top of page

Hvordan takler fuglene kulda?

Vinteren er en tøff tid for småfuglene, men slik kan du hjelpe.

Når det er veldig kaldt trenger fuglene mer mat gjennom døgnet for å opprettholde kroppsfunksjonene. Snødekket gjør det vanskeligere å finne mat på bakken.

Nå er det fettrik kost som gjelder.

Enten i form av solsikkefrø eller meiseboller, hjemmelagede eller kjøpte. Fett er høyoktan og en sikker vinner på fuglebrettet. Det gjør at fuglene kan skaffe seg overskudd av energi, istedenfor å tære fettreserven helt ned. Det kan gjøre det lettere å overleve de mørke og kalde nettene.

De gode gamle brødsmulene er ikke dumme å gjeninnføre på fuglebrettet. Og har du en tørr osteskorpe som likevel går i søppelet, gi den heller til småfuglene.

En halv kokosnøtt og meiseboller er også kjærkomment for småfuglene. Det er viktig å kontrollere kvaliteten på maten du gir til fuglene. Unngå mat med salt.

Du kan gi rug, meisboller, ulike typer frø, havregryn, brødsmuler, ostebiter, tørkede epler, rognebær, ister og lignende. Er du i det kreative hjørnet kan du lage dine egne meiseboller ved å smelte delfiafett og tilsette frø og nøtter (ikke bruk nøtter med salt!). La blandingen stivne i en form med tråd til å henge opp. Ulike fuglearter liker ulik mat. Prøv deg fram, så ser du hvem som kommer på besøk.


67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page